Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Optimaliseer het menselijk kapitaal in uw bedrijf

Human Capital Management staat voor het voortdurend sturen, benutten en ontwikkelen van medewerkers om organisatiedoelstellingen te kunnen realiseren.

De medewerker is het geheel van wat hij wil (motivatie), weet (kennis) en kan (competenties). TWEG daagt medewerkers van klanten uit op die verschillende gebieden.  Door te focussen op die "zachte" kant worden "harde" resultaten gerealiseerd. 


TWEG staat je bij doorheen de verschillende domeinen van het HR proces.

We bieden maatwerk en ondersteunen waar gewenst.


Is de visie/missie/strategie van je organisatie bij de medewerkers gekend? We kunnen je ondersteunen in de opmaak, alsook in de communicatie ervan.

Bovendien geven we tips & tricks over het uitdragen van bedrijfswaarden en hoe die tot leven te brengen bij de medewerkers. Mede hierdoor kan een positieve en aangename werksfeer gecreëerd worden. Vervolgens kunnen we ook samen de HR objectieven bepalen en deze uitschrijven in een actieplan met KPI’s, budgetten, doelstellingen enz. 
 
 

Leiderschap is een noodzakelijk element voor het succes van organisaties. Het ontwikkelen van inspirerend leiderschap heeft niet alleen impact op de prestaties van de leidinggevende zelf, maar ook op het hele team.

Hoe meer de top dus bereid is om te groeien, hoe meer groei zijn/haar organisatie kan doormaken. De coachings, die we de voorbije 15 jaar uitvoerden, leerden ons dat elk inzicht dat de CEO / management team zich eigen maakt tot een kantelpunt kan leiden in haar/zijn bedrijf.  Iedere verandering in "bedrijfscultuur" start dus op dit niveau en op de manier waarop mensen aan de top open staan om zelf in de spiegel te kijken. 

TWEG ondersteunt CEO’s & managers/teams in hun proces naar groei / verandering via management coaching & groepscoaching trajecten.

Welzijn gaat over preventie én genezing (curatieve luik). Maar amplitie is nog veel belangrijker (bevlogenheid van alle werknemers versterken). Welzijn is niet enkel de verantwoordelijkheid van het bedrijf. Ook werknemers spelen een cruciale rol. En leidinggevenden hebben een scharnierfunctie. 

Hoe pak je dat nu aan? Wat kan je doen als bedrijf voor alle werknemers om hen meer veerkrachtig te maken ? Op welke manier communiceer je met langdurig zieken? Hoe haal je psychische problemen uit de taboesfeer ? Welke rol speelt HR hierin? Welke andere actoren spelen een rol ? Hoe maak je dit bespreekbaar ? Welk kader kan je gebruiken?

 

We dragen bij tot ‘een lerende organisatie’ waar medewerkers zich gemakkelijk kunnen bijscholen, de mogelijkheid krijgen tot interne mutaties en bijblijven met de snel veranderende maatschappij.

We bieden hiervoor development centers aan om het potentieel tot doorgroei in te schatten. Verder coachen we individuen of begeleiden we teams om hun competenties verder te ontwikkelen. De organisatie van interne opleidingen behoort ook tot de mogelijkheden. 

TWEG ontwikkelde i.s.m. experten een evidence based TWEG 360° tool die op maat van onze klant ontwikkeld wordt en in ontwikkelingstrajecten ingezet 

Communicatie is onontbeerlijk om het personeel op de hoogte te brengen van structurele veranderingen, strategische keuzes, milestones van lopende projecten, nieuwe klanten, ... 

We helpen jouw organisatie om op een structurele manier aan interne communicatie te doen. Wat naar buiten gecommuniceerd wordt, kan ook terecht komen bij potentiële sollicitanten, medewerkers, investeerders, klanten en leveranciers - het maakt dus integraal deel uit van je reputatie als bedrijf. 

Leren feedback geven en ontvangen, omgaan met weerstand & verbindende communicatie, opzetten van groeigesprekken en onze team boost trajecten op maat zijn belangrijke bouwstenen voor een efficiënte interne communicatie.

AANBOD


Onze Tools & Methodes

TWEG werkbaarheidsscan

Met de werkbaarheidsscan van TWEG brengen we middels gesprekken met medewerkers in kaart waar…

Onze Expertises

Development Center

TWEG brengt in het kader van een interne mutatie of doorgroei het potentieel van jouw…

sociaal-juridische ondersteuning

Voor de sociaal-juridische ondersteuning van onze freelancers bij onze klanten hebben we een…

Kies op welke basis je met ons samenwerkt

Deeltijds

Een teamlid van TWEG is gedurende een vast tijdsbestek in de week aanwezig in jullie bedrijf om het HR beleid te ondersteunen.

Projectmatig

Wanneer een specifieke HR vraag dient opgelost te worden, spelen we hier projectmatig op in.

Interim

Een zwangerschapsvervanging? Ziekte? Een medewerker van TWEG staat stand-by om onmiddellijk in te kunnen spelen op HR vragen.

Testimonials


Paintfactory
Charlotte Van Damme
Owner & HR Manager
Paintfactory

"Als snelgroeiend familiebedrijf zagen we de noodzaak om duidelijke lijnen uit te tekenen binnen onze filialen te Gent en Antwerpen. TWEG heeft ons, na een grondige doorlichting van de volledige Paintfactory-groep, begeleid bij het opstellen van duidelijke functieomschrijvingen. Het organigram werd ook onder de loep genomen zodanig dat de communicatielijnen en verantwoordelijkheden duidelijk werden voor het hele personeel. Er werd gedurende een jaar een actieplan opgesteld. Enkele belangrijke realisaties op het gebied van personeelsbeleid werden hierdoor gerealiseerd. Open communicatie met vaste info-momenten (maandelijkse lunchmeeting met het personeel, nieuwsbrief,…) dragen wij sindsdien hoog in ons vaandel."

 

Paintfactory

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief met tips en aanbevelingen die dieper ingaan op aspecten van HR en welzijn, maar ook updates bevatten van TWEG Academy, workshops, lezingen en coachings of de laatste vacatures.


ik ga akkoord met de privacyverklaring

Wij gebruiken Mailchimp als marketing platform. Door op 'inschrijven' te klikken, ga je akkoord dat we jouw gegevens bijhouden in Mailchimp. Lees meer over de privacyverklaring van Mailchimp.