Uw HR management van a tot z

Wens je je personeelsbeleid te professionaliseren of te optimaliseren? Als HR Business Partner bouwen we de diverse domeinen van je personeelsbeleid verder uit volgens een consequente, efficiënte en consistente aanpak. Van een grondige HR scan tot het operationeel opzetten van HR structuren binnen een snelgroeiende context. Wil je zelf een deel van dit proces in handen houden, dan bekijken we de individuele noden van je organisatie en vullen die aan waar gewenst. 


TWEG staat je bij doorheen de verschillende domeinen van het HR proces.

We bieden maatwerk en ondersteunen waar gewenst.


Is de visie/missie/strategie van je organisatie bij de medewerkers gekend? We kunnen je ondersteunen in de opmaak, alsook in de communicatie ervan.

Bovendien geven we tips & tricks over het uitdragen van bedrijfswaarden en hoe die tot leven te brengen bij de medewerkers. Mede hierdoor kan een positieve en aangename werksfeer gecreëerd worden. Vervolgens kunnen we ook samen de HR objectieven bepalen en deze uitschrijven in een actieplan met KPI’s, budgetten, doelstellingen enz. 
 
 

Leiderschap is een noodzakelijk element voor het succes van organisaties. Het ontwikkelen van inspirerend leiderschap heeft niet alleen impact op de prestaties van de leidinggevende zelf, maar ook op het hele team.

Hoe meer de top dus bereid is om te groeien, hoe meer groei zijn/haar organisatie kan doormaken. De coachings, die we de voorbije 15 jaar uitvoerden, leerden ons dat elk inzicht dat de CEO zich eigen maakt tot een kantelpunt kan leiden in haar/zijn bedrijf. TWEG ondersteunt CEO’s & managers/teams in hun proces naar groei via management coaching trajecten en development centers.

Communicatie is onontbeerlijk om het personeel op de hoogte te brengen van structurele veranderingen, vacatures, nieuwkomers en allerlei aanpassingen.

We helpen jouw organisatie om op een structurele manier aan interne communicatie te doen. Wat naar buiten gecommuniceerd wordt, kan ook terecht komen bij potentiële sollicitanten, medewerkers, investeerders, klanten en leveranciers - het maakt dus integraal deel uit van je reputatie als bedrijf. 
 

Als onafhankelijke selectie-adviseur bieden we ondersteuning bij de opmaak van een vacatureprofiel, het kiezen van de juiste partijen (incl. prijsafspraken), het voeren van de sollicitatiegesprekken en het selecteren van kandidaten.

Ook het aanbieden van assessments, persoonlijkheidsvragenlijsten en capaciteitstesten behoort tot onze dienstverlening. Bovendien kunnen we je bijstaan in bruto/netto simulaties en de opmaak van contractvoorstellen. Tenslotte werken we een onthaalbeleid uit zodat uw toekomstige medewerker zich welkom voelt en op een vlotte manier ingewerkt raakt.
 

We zorgen ervoor dat er een efficiënt payroll proces wordt opgezet (eenvoudige procedures, mogelijke automatiseringen bekijken, checklists invoeren enz.).

We kunnen je bijstaan in het verfijnen van je beleid en het contact met je sociaal secretariaat. Bovendien bekijken we de mogelijkheden tot loonoptimalisatie, kunnen we loonclassificaties opmaken én via benchmarks evalueren of je medewerkers marktconform worden betaald. De opmaak van procedures, diverse policies en allerhande HR documenten behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Het is cruciaal om goede medewerkers aan boord te houden. Het geven van kleine attenties, waardering van prestaties, feedback over het functioneren, kortom: aandacht hebben voor je medewerker, helpt daarbij.

We ondersteunen je o.a. bij het implementeren van samenwerkingsgesprekken, het uitrollen van een attentie beleid en tonen hoe je op een constructieve manier feedback kan geven. Daarnaast kunnen we je ook bijstaan in de opmaak van een plan omtrent duurzame inzetbaarheid (50+) of bij het uitwerken van een verzuimbeleid.

We dragen bij tot ‘een lerende organisatie’ waar medewerkers zich gemakkelijk kunnen bijscholen, de mogelijkheid krijgen tot interne mutaties en bijblijven met de snel veranderende maatschappij.

We bieden hiervoor development centers aan om het potentieel tot doorgroei in te schatten. Verder coachen we individuen of begeleiden we teams om hun competenties verder te ontwikkelen. De organisatie van interne opleidingen behoort ook tot de mogelijkheden. 

We ondersteunen je in de opmaak van een reorganisatieplan, het voeren van exitgesprekken, correcte administratie en afspraken bij uitdiensttreding.

Ook de zoektocht naar een geschikte outplacement partner of een nieuwe job voor de vertrekkende medewerker behoort tot de mogelijkheden. Weet dat een positieve afsluiting van een voorbije samenwerking een niet te onderschatten onderdeel van HR uitmaakt. Het zorgt immers voor je reputatie, naambekendheid en employer branding én die zorgt ervoor dat je terug instroom genereert!

AANBOD


Onze Tools & Methodes

NBI® Breinvoorkeuren tool TWEG coaching HR

Neethling Brain Instruments® is de grootste reeks vragenlijsten ter wereld waarmee we de…

Persoonlijkheidsvragenlijst en capaciteitstesten

Onze persoonlijksheidsvragenlijsten en capaciteitstesten worden ingezet bij selectie &…

TWEG HR Scan

Met de HR Scan van TWEG kunnen we je HR beleid in kaart brengen en optimaliseren.

Onze Expertises

Assessment Center

TWEG neemt in het kader van selectie & rekrutering assessments af van jouw potentiële…

Development Center

TWEG brengt in het kader van een interne mutatie of doorgroei het potentieel van jouw…

sociaal-juridische ondersteuning

Voor de sociaal-juridische ondersteuning van onze freelancers bij onze klanten hebben we een…

Kies op welke basis je met ons samenwerkt

Deeltijds

Een teamlid van TWEG is gedurende een vast tijdsbestek in de week aanwezig in jullie bedrijf om het HR beleid te ondersteunen.

Projectmatig

Wanneer een specifieke HR vraag dient opgelost te worden, spelen we hier projectmatig op in.

Interim

Een zwangerschapsvervanging? Ziekte? Een medewerker van TWEG staat stand-by om onmiddellijk in te kunnen spelen op HR vragen.

Testimonials


Paintfactory
Charlotte Van Damme
Owner & HR Manager
Paintfactory

"Als snelgroeiend familiebedrijf zagen we de noodzaak om duidelijke lijnen uit te tekenen binnen onze filialen te Gent en Antwerpen. TWEG heeft ons, na een grondige doorlichting van de volledige Paintfactory-groep, begeleid bij het opstellen van duidelijke functieomschrijvingen. Het organigram werd ook onder de loep genomen zodanig dat de communicatielijnen en verantwoordelijkheden duidelijk werden voor het hele personeel. Er werd gedurende een jaar een actieplan opgesteld. Enkele belangrijke realisaties op het gebied van personeelsbeleid werden hierdoor gerealiseerd. Open communicatie met vaste info-momenten (maandelijkse lunchmeeting met het personeel, nieuwsbrief,…) dragen wij sindsdien hoog in ons vaandel."

 

Paintfactory

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief met tips en aanbevelingen die dieper ingaan op aspecten van HR en welzijn, maar ook updates bevatten van TWEG Academy, workshops, lezingen en coachings of de laatste vacatures.


Wij gebruiken Mailchimp als marketing platform. Door op 'inschrijven' te klikken, ga je akkoord dat we jouw gegevens bijhouden in Mailchimp. Lees meer over de privacyverklaring van Mailchimp.